KBV

HAT(Harbour Acceptance Test) KBV 001.

 

Innan nya fartyg eller de som genomgått en större översyn skall ut på sjötester så genomförs förtöjda vid kaj, olika tester/prov, justeringar etc på olika system, typ framdrivning, styrning, navigationshjälpmedel etc.

 

På den översta bilden är det styrning/framdrivning som testas, närvarande fartygets bägge maskincheferna Robert/Eive, kapten Kjell och dessutom närvar klassens/varvets inspektör och leverantörens representant.

 

Nedan testas och justeras fartyget CCTV system, Kbv 001 har total 15 kamrer som är som stöd vid tilläggning, brand å andra händelser ombord.

 

 

 

 

 

Lucia Galatí.

 

På luciadagen ordnade vi på Kbv - kontoret lite traditionell lussefirande, med Lucia, stjärngossar och Nissar. Vi bjöd in kamraterna från Damens kontor, jag upplevde som att firande blev uppskattat.

 

Luciatåget blev en höjdare, speciellt när Emilia tog ton å sjöng vackert som en ny utslagen ros, övriga pipor var inte ens sådär……

 

Tyvärr så blev det något knas med maten, var något som hände med en kastrull, typ och Bengt fick den goda idéen att använda vår kopiator så alla pankisar skulle räcka.

 

Vi hade i vart fall hemskt roligt, både före, under och efter kalaset.

Flaggskifte KBV 002.

 

Ceremonin som betecknar att fartyget växlar flaggstat, i detta fallet från Rumänsk till Svensk flagga och stat.

För större bild, peka å klicka.